Stilte spreekt.

Als angstige peuter ondervond ik een gevoel van veiligheid, geruststelling en hoop bij het kijken naar de heiligenbeelden in de kerk. Als volwassen ex-kerkelijke duiken christelijke en universele symbolen regelmatig uit m’n onderbewustzijn op. In de stilte van het creatieve proces kan ik me verwonderen over de nieuwe beelden die ontstaan.
In m’n schilderijen en ‘3d-collages’ verschijnen vaak dieren, waar ik met zoveel plezier naar kan kijken, en die ik als m’n leermeesters ben gaan beschouwen. Als mens zijn we het enige zoogdier met een zelfbeeld…. Dat we niet zijn. De kalkoen is zichzelf. De haas, de hond, het paard, ze zijn zichzelf. En wij?

Opleiding: Ik experimenteer graag met allerlei technieken en materialen: afhankelijk van wat me beweegt/ inspireert,  ontstaat ‘n manier van uitdrukken.  In olie, acryl, aquarel, ‘textielbeeldjes’, collages en’ 3d collages’. Ben autodidact. Volgde o.a. lessen bij Vincent Wouters,  Jacomijn den Engelsen,  Josée Albers, Tatjana Korchagina e.a.  Ik ervaar de VBK onder de artistieke begeleiding van John en Tatjana als een fijne, stimulerende mogelijkheid om me verder te ontplooien. 

Techniek: eerst schetsen, dan acryl onderlaag en olieverf afwerking

Exposities: o.a. in Breda: Capucijnenklooster; Galerie Gaffelaer; Vrouwenhuis; Waalse Kerk; Onze Lieve Vrouwe Kerk; Galerie Très Art; Stadsgalerij; Bielars Optiek. Buiten Breda: Vrouwenhuis Oosterhout; Galerie van Janet en Wilf Wright Reikorangi, New Zealand.

E-mail: miriam.tanke@live.com