Portret, dat is het tegenwoordig voor mij. Een aantal jaar geleden vatten drie schildervriendinnen en ik het plan op elkaar te portretteren. Dat beviel me. De beperkte tijd die je bij model hebt om iets neer te zetten, zorgde ervoor dat kleurgebruik en schildertoets spontaner werden en het resultaat schetsmatiger. Beperkte tijd betekent ook je meer concentreren en beter focussen. Hoe meer ik tijdens het schilderen gefocust ben, des te plezieriger ik het vind.
Momenteel experimenteer ik met een andere stijl: meer aandacht voor vlak, vorm, compositie en kleur in plaats van het streven naar gelijkenis. Voordat ik ga schilderen maak ik diverse schetsen op grond van fotomateriaal. De schets, die me het meest bevalt, wordt dan het uitgangspunt voor het schilderwerk.

Opleiding: Diverse cursussen en workshops: Algemene schildertechnieken Nieuwe Veste, Snel Schilderen Tatjana Korchagina, Schilderatelier Tatjana Korchagina, Portret en Model Jacomijn den Engelsen Nieuwe Veste, Portret Siegfried Woldhek, Vijfdaagse Portretschildercursus Irma Braat Wackersacademie Amsterdam, ‘Lijn bestaat niet’ workshop model Sam Drukker Wackersacademie Amsterdam

Techniek: Schetsen met potlood, houtskool en Woody-potlood, schilderen met acryl op papier, board en doek.

Exposities: Regionale Expositie Brabant van de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst (2008) – Electron Breda (2016)

E-mail: miekerats@digilearn.nl