Graag ga ik op pad met mijn fototoestel en maak dan foto’s van vergane glorie zoals oude gebouwen, beelden en voorwerpen, maar ook de natuur is voor mij een inspiratiebron. Deze foto’s zijn het uitgangspunt van mijn schilderijen.
Het is een uitdaging voor mij om bv. roest, hout of een oude muur op een doek weer te geven en daarbij te experimenteren met mediums die ik zelf maak zoals pasta’s, acrylvellen, e.d.
Ook werk ik in opdracht en dat maakt voor mij het schilderen erg afwisselend.
In 2012 ben ik lid geworden van het schilderscollectief VBK-Breda waar ik samen met de andere kunstenaars met veel plezier schilder en ervaringen uitwissel over de problematiek van de schilderkunst.

Opleiding:

1992: Aquarelcursus in Terneuzen – 1994: Cursus Pastel en acrylverf bij fijnkunstschilder Nico van der Linde in ’s-Hertogenbosch – 2002: Cursus materiaalkennis bij Royal Talens in Apeldoorn – 2004: Opleiding tekenen (5 jaar) en daarna een opleiding schilderen (5 jaar) aan de Academie voor Schone Kunsten in België. Deze heb ik met succes afgerond. Ik heb workshops gegeven in schilderen op doek voor bedrijven in ’s-Hertogenbosch.

Techniek: ik werk met verschillende mediums zoals aquarel-, acryl- en olieverf, pastelkrijt en pigmenten en gebruik daarbij allerlei materialen. (Materiekunst)

Exposities: Cultureel centrum De Schans, RDS – Heli en het Provinciehuis  ’s-Hertogenbosch – Stadgalerij, Markus kerk, Begijnenhof, Opticien Bielaars en groepsexpositie VBK in De nieuwe Veste in Breda.

E-mail: jannyreijnders@hotmail.com

Website: https://janeart.exto.nl/