Inspiratie voor een schilderij is voor mij overal aanwezig. Iets raakt of emotioneert me en dat gevoel probeer ik dan vast te leggen in een eigen creatie. Soms laat ik me al schilderend leiden door mijn intuïtie, vaak bij abstract werk. Mijn werk is een mengeling van figuratief, realistisch en abstract. Maar altijd is het een creatief, uitdagend proces en een gevecht met verf, penseel, doek en mezelf en laat ik me uiteindelijk verrassen door het resultaat. Ook probeer ik mijn grenzen te verleggen, zoals het schilderen van beweging van water, of in de stijl van Turner. Een portret blijft ook altijd boeiend om de ziel, de emotie en het karakter van dier of mens vast te leggen.

Opleiding: Als kind tekende ik al graag. Ik had een oom die kunstschilder was en zijn schilderijen die in ons huis hingen vroeger inspireerden me. Begin jaren 90 tot 2000 ben ik les gaan nemen eerst bij kunstenares Marian Aerssen en later bij Kiki Derks-Wiepking. Op de kunstzinnige therapie opleiding Cochenille in 1994 heb ik sluier techniek geleerd. Later vanaf ongeveer 2002 nog 8 jaar in het atelier van Roel van Daal die me heeft geleerd meer in grijs- en aarde-tinten te schilderen in olieverf. Sinds 2013 ben ik lid van schildersclub VBK. Daar leer ik veel van het werk van anderen en van de adviezen van de begeleidende kunstenaars Tatjana en John.

Techniek: Afwisselend met acrylverf, olieverf, pastelkrijt, houtskool of soms aquarel. Op canvas, papier of karton.

Exposities: Opticien Bielars Breda, Provinciehuis Noord-Brabant in Den Bosch en bibliotheek Veldhoven in het kader van de Brabantse wedstrijd (thema water) van de Stichting Beeldende Vrije Tijdskunst. Mijn schilderij “rustig stromend” hoorde bij de selectie 12 beste schilderijen.

E-mail: hkorver@gmail.com