Ik kom uit een creatief gezin. Er werd altijd getekend en geschilderd. Mijn vader was beeldhouwer en steenkapper en volgde de academie in Antwerpen. Mijn zussen en broer volgden de academie in Tilburg. Ik ben op latere leeftijd in Turnhout naar de academie gegaan. Eerst 7 jaar schildertechniek, nadien 6 jaar modeltekenen.
Ik werk figuratief met kleurrijke streken. Ik schilder vooral met olieverf en aquarel. Kleur is erg belangrijk in mijn schilderijen. Ik houd ervan om mijn schilderij kapot te maken en opnieuw de verf er met dikke toetsen op te zetten, zodat het een doorwerkt uiterlijk krijgt. Ik wil niet een mooi plaatje maken, je moet zoeken wat het voorstelt en wat ik er mee bedoel.
Bloemen, stillevens, vakantiekriebels en al wat op mijn pad komt, wordt op doek vastgelegd. Een vaas met bloemen verdwijnt al snel naar mijn atelier om daar vastgelegd te worden op doek. Ik heb een eigengemaakte website en wens jullie veel kijkplezier.

Opleiding: Pabo, De Beeldenaar Breda, Academie voor Schone Kunsten te Turnhout Tekenen en Schilderen, Aquarel les Piet Snoeren en Boudewijn Korsmit, portrettekenen Paul van Dongen Tilburg, Kunstsalon Nieuwe Veste en diverse workshops Talens Apeldoorn

Techniek: aquarel en olieverf tekenen pastel

Exposities: Kunstuitleen Kunstenaar en consument in Den Bosch (va 2002), Galerie Artilabo solo Breda (2004), Laureaat stad Turnhout (2007), Galerie Papillon Amsterdam (2008) met “zomer in het bos”, Open huis Josje Schroot Baarle-Nassau solo tentoonstelling (2009), Het Heilaar in Beerse België expositie Anja van Gool en Frans van Deuren (2017), Galerie High Five Art Baarle-Nassau kunstenaars uit Baarle-Nassau (2019) en diverse groepstentoonstellingen met Kunstkring Alla Prima: Steenfabriek Gilze, Hofke van Chantraineen, Blairon Kazerne Turnhout.

E-mail: geertsvangool@gmail.com
Website: www.anjageertsvangool.nl