ACTUEEL


Actueel

 


Het landelijk atelierweekend 2018 is druk bezocht.

De Vereniging Vrijetijd Beeldende Kunstenaars – Breda (VBK) opent haar deuren in de Nieuwe Veste tijdens het Landelijk Atelierweekend

Tijdens de Nationale Kunstweek vindt op 17 en 18 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Meer dan 400 beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van een kunstwerk. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties.

Ook de VBK neemt deel aan dit evenement.

De VBK is een vereniging van circa 40 actieve en enthousiaste beoefenaars van de schilderkunst uit Breda en wijde omgeving. Onder begeleiding van twee professionele kunstenaars wordt elke dinsdagochtend van 09.30 tot 12.30 uur zelfstandig en gezamenlijk in twee grote ateliers van de Nieuwe Veste in Breda geschilderd.
De leden van de VBK hopen u op 17 en 18 november in een van deze ateliers te ontmoeten en u hun schilderactiviteiten te tonen. U kunt daarnaast worden begeleid naar onze jaarlijkse expositie die op dat moment in hetzelfde gebouw plaats vindt.

Het thema van deze expo is “perspectief”.

De ateliers in de lokalen B4 en B5 zijn op zaterdag 17 november van 09.00 tot 15.00 uur geopend en op zondag 18 november van 12.00 – 16.00 uur.

De jaarlijkse expositie is te bezoeken van donderdag 15 november tot vrijdag 14 december.

U vindt de Nieuwe Veste in de Molenstraat 6 te Breda.


Zoals traditioneel in december weer de zeer gezellige eindejaar brunch. Dit jaar voor het laatst verzorgd door onze geweldige Marianne, Thérèse, Diny, Janny en Nelis.
Een volledig nieuwe werkgroep gaat hun taak overnemen. Dank voor al die jaren!

Tijdens de brunch heeft iedereen een steekwoord opgeschreven wat voor hem/haar hoort bij ons jaarthema perspectief. Onder leiding van Hanneke van der Hilst kon ieder zijn keuze toelichten.


Op 30 mei 2017 zijn we op excursie naar de Kunsthal en het Chabot museum geweest, met tussendoor een heerlijke lunch bij Bazar.


Op dinsdag 10 januari 2017 heeft Hanneke van der Hilst een lezing gegeven met de titel: " Stilte in de kunst".
De mens is een schepper. Elk mens is een kunstenaar en wanneer hij met zijn gezuiverde bewustzijn inspiratie ontvangt uit het stille, essentiële gebied waar Eenheid heerst kan hij door klank, vorm, kleur en beweging iets van deze essentie in onze ruimte tot leven brengen.

Op dinsdag 4 oktober 2016 hebben we na de schilderles een twee uur durende rondleiding gehad bij BredaPhoto.
Dit is een internationaal fotofestival in Breda met tijdens deze editie als thema: YOU.


Op dinsdag 17 mei 2016 was het jaarlijkse uitje van de VBK. We zijn begonnen met een lezing van Yolanda Maans over inspiratie, citeren en kopiëren in de kunst. Na de appeltaart was het tijd voor een "geveltjes" rondleiding met een stadsgids door Breda. Daarna bijpraten tijdens de lunch op de Grote Markt. Het geplande bezoek aan het Breda's museum heeft uiteindelijk op een andere dag plaats gevonden.

kijk-1 kijk-2 kijk-3 kijk-4

Thema 2016: “ Mijn mooiste schilderij”.

Je kunt je “Mooiste Schilderij” maken dat tegelijkertijd het slechtste werk is wat je ooit maakte. Is legitiem in dit verband.
Het gaat om het begrip “Mooi” en dit begrip eens tot op het bot te fileren. Uitersten verkennen…..!!!!!!!!
Wat wil je bereiken, welke technieken ga je toepassen?
Keuzes maken: Wat is voor jou het belangrijkste?
Je beeldend uiten, het is een bewustzijnsproces.